Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbija nikada neće zaboraviti zločine nad svojim...

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, koji učestvuje na zasedanju Izvršnog saveta...

Kosovska policija rasterala je demonstrante koji su se danas u podne okupili na antivladinom...

r

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je istragu protiv generalnog direktora javnog...

U fokusu

Utorаk, 27 Januar, 2015 - 08:44

Srpska pravoslavna crkva i Srbi u otadžbini i rasejanju slave 27. januar kao dan posvećen Svetom Savi. Savindan je školska slava koji prosvetni radnici i đaci proslavljaju svečano uz priredbe, akademije i ritual sečenja slavskog kolača.

Lepa Srbija

Destinacije

Dvorište Slađane Ješić je pobednik manifestacije Dan otvorenih dvorišta...

Spomenici kulture i istorije

Manastir Blagoveštenje kablarsko se nalazi na samom početku, ulazu u Ovčarko-kablarsku klisuru,...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Srbija dobro razume obaveze u procesu evropskih integracija i nastaviće da usaglašava svoje sa stavovima Unije, rekla je šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević. Ona je rekla i da je završen analitički pregled za 22 poglavlja, tako da će za pola godine biti završena prva faza pregovaračkog procesa.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

U emisiji govorimo o aktivnostima u EU i svetu na planu suzbijanja terorizma, poseti premijera i više ministara Kosovskom Pomoravlju i porukama koje su uputili Srbima, nastojanju Prištine da prisvoji i „Trepču“, kao i izjavama nove predsednice Hrvatske , koje su iritirale domaću javnost. 

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Srbija već dve godine ima izuzetno nisku inflaciju, a ekonomisti upozoravaju da, ukoliko se nastavi taj trend, može doći do negativnih posledica po privredu. Najbolji primer su zemlje EU, u kojima je zbog niske inflacije došlo do stagnacije i usporavanja privrednog rasta.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Lik i delo patrijarha Lukijana Bogdanovića, sveštenomučenika,  ovekovečeni su u dvema knjigama koje je izdala Eparhija sremska. O tome razgovaramo sa Jovanom Milanovićem, sveštenikom u Vavedenjskoj crkvi u Sremskim Karlovcima i profesorom Kalovačke bogoslovije.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

U toku istraživačkog rada na pronalaženju verodostojnih odgovora o načinu ishrane srednjovekovnog čoveka veoma je važno obaviti rekonstrukciju života toga vremena. Pitanjem ishrane toga vremena bavi se i istoričar umetnosti i gastroheritolog Tamara Ognjević. Ona je već nekoliko godina na čelu Artis centra koji se bavi istraživanjem srednjovekovne gastronomije u okviru projekta “Život i prošlost”.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Snega nema, ali je zimska sezona počela. Šta su pripremili turistički poslenici za predstojeće dane na Staroj planini, pričamo u emisiji o turizmu. Biće reči i novogodišnjim programima za mlade na planinama u zapadnoj Srbiji, o novom hotelu u Beogradu, prvom apart hotelu u Srbiji, kao i o hotelu u Vrnjačkoj banji koji je dobio halal sertifikat. Za vas prelistavamo i Nacionalnu geografiju, u kojoj je objavljen tekst novinara Stjuarta Forstera o Beogradu.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeRadmila Šerović, načelnik Odeljenja za upravljanje otpadom u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, govori o postojećem stanju u lokalnim samoupravama, koje karakterišu nepouzdani i nepotpuni podaci o količini generisanja komunalnog otpada i da li Srbija dovoljno pažnje ne poklanja primarnoj selekciji otpada. Violeta Belanović direktor Sekopaka govori o tome zašto toliko ambalažnog otpada završi na deponijama i zašto je problem da se otpad reciklira.

 

 


Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt