Srbija će poštovati volju Evropske unije i neće davati subvencije za izvoz svojih prozivoda u...

p

Evropska komisija pozdravlja izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa izvozom hrane u...

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer izjavio je u razgovoru sa prvim...

k

U Njujorku je počela vanredna zatvorena sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravlja o...

U fokusu

Petаk, 22 Avgust, 2014 - 15:12

Srbija će poštovati volju Evropske unije i neće davati subvencije za izvoz svojih proizvoda u Rusiju, ali Ruskoj federaciji neće uvoditi sankcije, poručio je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare i dodao da je strateški cilj...

Lepa Srbija

Destinacije

Banja Rusanda nalazi se na 90 kilometara od Beograda, u Vojvodini, nedaleko od Zrenjanina...

Spomenici kulture i istorije

Mnogo je srpskih svetinja van Srbije, a Hercegovačka Gračanica je jedna od njih...

Priroda

Velika Velika Hoča je selo smešteno na dvadesetak kilometara od Prizrena...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Izrada nacrta Akcionog plana za sprovođenje preporuka Izveštaja Evropske komisije za poboljšanje stanja u pravosuđu, borbi protiv korupcije i zaštiti osnovnih prava, koji su regulisani pregovaračkim poglavljem 23, bliži se kraju. Prema nekim najavama, u oktobru bi mogla biti otvorena pregovaračko poglavlje 32 u vezi javnih finansija, a potom i 35 koje se odnosi na dijalog sa Prištinom. 

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

U ovonedeljnoj emisiji podsećamo na brojna dešavanja u svetu protekle sedmice, a šire priloge posvetili smo i aktivnostima kojima je obeleženo 100 dana rada Vlade Srbije, kao i zaoštravanju ekonomskih sankcija na relaciji EU –Rusija, zbog situacije u Ukrajini. 

 

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeAgencija za privatizaciju objavila je javni poziv za prodaju 502 od preostala 584 društvena preduzeća. Postoji šansa da se mali broj njih privatizuje, izjavio je za Međunarodni radio Srbija ekonomista Ivan Nikolić, i izrazio bojazan da će dve trećine zaposlenih u ovim firmama ostati bez posla. 

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeBranko Ćopić je jedan od najvećih savremenih srpskih pisaca, čija dela su prevođena na 35 stranih jezika. On je, po oceni mnogih svetskih antologičara, svrstan u sam vrh pisaca kratkih priča. Gost: Zlata Đerić, predsednik Inicijativnog odbora za obeležavanje stogodišnjice rođenja Branka Ćopića. 

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeŽivojinu Mišiću, kao vojskovođi, nije nedostajala hrabrost i ljubav prema otadžbini, kao i svakom drugom srpskom vojniku, ali on je imao još nešto, talenat za vojnu taktiku, neophodnu pronicljivost i nepokolebljivost komandanta, veru u sebe i ništa manje važno veru u svoje vojnike. O vojvodi Mišiću ispričane su mnoge priče. O njegovoj vojničkoj taktici uči se u najvećim vojnim školama u svetu, a šta je sačuvano  u uspomenama o njemu kod članova njegove porodice, ispričala je za MRS praunuka Živojina Mišića, Vojislava Šipka. 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Ako hoćeš, samo se nasmeši - naziv je kampanje kojom žitelji Novog Bečeja svojim osmesima sa plakata, fejsbuka i video klipova, pozivaju goste u Novi Bečej na Gospojinu, manifestaciju koja se organizuje od 21. do 27. avgusta. O značaju ove manifestacije za naš radio, između ostalih, govore predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović i direktor TO Nemanja Vasković. 

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeEko selo Vrmdža nalazi se kod Sokobanje, u podnožju planine Rtanj. Osnovano je 2009. godine od strane entuzijasta, koji su kupili nekoliko imanja u selu Vrmdža kako bi se bavili organskom proizvodnjom. Tim povodom razgovarali smo sa Milošem Ninkovićem, jednim od osnivača eko sela Vrmdža.

 

 

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt