d

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Bratislavi da veruje da će slovački privrednici...

d

Srbija i Tadžikistan imaju prijateljske odnose koji, u punom kapacitetu, treba da se razvijaju u...

Direktor BIA Aleksandar Đorđević izjavio je da je Srbija u proteklom periodu uložila značajne...

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv lidera SRS Vojislava...

U fokusu

Utorаk, 31 Mart, 2015 - 12:50

U Srbiji nije neuobičajeno da se ispred neke televizije sa nacionalnom frekvencijom okupi i po nekoliko hiljada ljudi koji čekaju svojih pet minuta slave u nadi da će baš oni postati velike pevačke zvezde.

Lepa Srbija

Destinacije

Banja Rusanda koja se nalazi na 90 kilometara od Beograda, u Vojvodini, nedaleko od Zrenjanina....

Spomenici kulture i istorije

Manastir Đurđevi stupovi je podignut od 1170-1174. godine kao zadužbina Stefana Nemanje...

Priroda

Carska bara je jedno od najbogatijih evropskih staništa barskih ptica i retkih biljnih vrsta...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom zavisi od napretka u implementaciji Briselskog sporazuma, a Evropska komisija je preporučila da se među prvima, pored poglavlja 23 i 24, otvori i 32 koje se tiče javnih finansija.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Obeleženo je šesnaest godina od početka NATO bombardovanja, u Beogradu je boravila Federika Mogerini i poručila da će ove godine biti otvorena neka poglavlja u pregovorima sa EU. Završen je ceo proces skrininga, saopštila je šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević i sada se očekuje ocena EK.   

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeNakon što je Rusija odustala od izgradnje gasovoda „Južni tok“, države, koje su trebale da učestvuju u tom projektu, a među njima je i Srbija, moraju da pronađu nove izvore za kontinuirano snabdevanje gasom. Istovremeno, u Srbiji se sprovodi reorganizacija nacionalne gasne kompanije, kako bi ona postala profitabilna. 

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

U Konaku kneginje Ljubice u Beogradu nedavno je predstavljena stručna kataloška publikacija posvećena ostavštini dinastije Obrenovića, koja se čuva u muzejskim i drugim zbirkama. Ovim poduhvatom, za koji je zaslužan Muzej rudničko-takovskog kraja iz Gornjeg Milanovca, stručnjaci su želeli da evidentiraju, muzeološki, odnosno arhivistički obrade i u formi kataloga objave podatke o što većem broju predmeta i dokumenata, koji svedoče o vladarskoj porodici Obrenović. Stručnu publikaciju pod nazivom “Obrenovići u muzejskim i drugim zbirkama Srbije“, kao i rad Muzeja u Gornjem Milanovcu predstavio je za naš radio jedan o autora kataloga, Aleksandar Marušić

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Mačvanska oblast, koja je se prostire u severo-zapadnom delu Srbije, vekovima je najneposrednije osećala uticaje evopske kulture, s jedne strane, kojoj je veza bila Ugarska, ali i osmanske, ukorenjene u Bosni, odmah preko puta Drine, prirodne granice sa Mačvom i ostalim delom Srbije. O mačvanskom kraju, ljudima koji tamo žive, prirodnim lepotama, narodnoj tradiciji, znamenitim ljudima i ostalim zanimljivostima razgovaramo sa Davorom Mašićem, predsednikom Turističke organizacije Bogatić.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Nautički turisti su sve češći gosti Beograda, a prošle godine prestonicu je posetilo oko 70 hiljada turista koji dolaze brodovima. Strane turiste privlače i srpske banje, ali samo devet banjskih centara, od 40, može da se pohvali evropskim kvalitetom usluge. Ove godine sezona na Paliću, biće u znaku jubileja - obeležavanja 170 godina organizovanog turizma, kaže za MRS Sanja Prijić iz preduzeća „Park Palić“.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Tema ovonedeljne emisije je akcija „Sat za našu planetu“, o kojoj smo razgovarali sa Aleksandrom Stamenković iz srpskog ogranka Svetskog fonda za prirodu (WWF). Pored toga, govorimo i o upravljanju otpadom.

Pošta slušalаca


Pratite nas

tfyt