Srbija podržava borbu protiv terorizma u svetu uključujući akcije protiv „Islamske države“,...

d

Smanjivanje plata i penzija samo je jedna od deset mera štednje, rekao je za današnji "Blic"...

lj

Potpredsednik vlade Rasim Ljajić izjavio je večeras da nema razloga da dođe do poskupljenja...

а

Srpska teniserka Ana Ivanović osvojila je 15. titulu u karijeri pošto je u finalu WTA turnira u...

U fokusu

Subotа, 20 Septembar, 2014 - 14:43

U Beogradu je održana šesta zajednička sednica vlada Republike Srbije i Republike Srpske, a premijeri Aleksandar Vučić i Željka Cvijanović konstatovali su da je postignut napredak u svim sferama odnosa i da su oni dobili novi zamah.

Lepa Srbija

Destinacije

Manastir Tvrdoš, srpska svetinja u Trebinju, u Republici Srpskoj, ima pet vekova dugu tradiciju pravljenja vina...

Spomenici kulture i istorije

Vukov sabor je najstarija i najmasovnija kulturna manifestacija u Srbiji...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Povratak mladih stručnjaka iz EU i sveta u Srbiju je sjajna inicijativa, smatraju stručnjaci, ali ne treba zaboraviti na probleme sa kojima se oni pri povratku suočavaju - od manjka sistemskih mera do stava društva...

 

 

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz emisije: Susreti najviših zvaničnika naše zemlje potvrđuju otvorenost Srbije i prema istoku i prema zapadu. U saniranju posledica poplava pomažu mnoge zemlje prijatelji Srbije sa istoka i zapada, ali i brojni pojedinci. Ističemo primer studentkinje Milice Pašić.

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Izgradnja brze pruge Beograd - Budimpešta značila bi veliki napredak u modernizaciji železničkog saobraćaja u Srbiji. Pregovori o realizaciji ovog, kao i drugih infrastrukturnih projekata, očekuju se krajem godine u Beogradu, na Samitu 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine, a održavanje ove manifestacije dogovorio je premijer Aleksandar Vučić, tokom nedavne posete Kini.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Sabor duhovne poezije održava se u manastiru Rakovica, svakog 21. septembra, na dan Rođenja Presvete Bogorodice. Ovo je jedinstvena manifestacija u svetu, na kojoj se nadmeću pesnici, koji pišu na srpskom jeziku, a inspitacija im je pravosolavna duhovnost. Gost emisije, novinar  Slobodan Stanković.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeU Srbiji je, u toku 19. veka, školovanje mladih ljudi imalo prioritetan značaj. Među brojnim prosvetnim ustanovama značajno mesto su zauzimale Radeničke škole, koje su osnivane u svim većim srpskim gradovima. Gost: kustos u Predagoškom muzeju, mr Ljiljana Stankov. 

 

 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Vodimo vas u Smederevo, grad na Dunavu, gde se od 18. do 21. septembra, u slavu grožđa, vinogradara i vina, organizuje 127. Smederevska jesen, turističko-privredna manifestacija, kako organizatori ističu, istorijsko-karnevalskog tipa. Manifestacija sa možda najdužom tradicijom u Srbiji, nastala je u znak sećanja na prvu izložbu grožđa i vina 1888. godine.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Stana Božović, državni sekretar i ministarstvu poljporivrede i zaštite životne sredine o pregovorima u Briselu po pitanju zakonodavstva i impementacije stanja životne sredine - skrining 27. Da li smo mi kao građani dovoljno svesni opasnosti od UV zračenja i načina na koji možemo da se zaštitimo od bolesti i oštećenja koje ovo  zračenje može da izazove.

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt