Rezolucija Evropskog parlamenta o lideru SRS-a Vojislavu Šešelju, u kojoj se Haški tribunal...

a

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je novog šefa Misije Euleks Gabriela Meučija i...

a

Ujedinjeni Arapski Emirati žele proširenje saradnje sa Srbijom u svim oblastima, rekao je...

с

Porodična slava uvršćena je na Uneskovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa...

U fokusu

d
Utorаk, 25 Novembar, 2014 - 18:49

Ekonomska saradnja Srbije i Kube još nije na nivou na kom želimo da bude. Radimo na tome da se poveća trgovinska razmena, izjavila je ambasadorka ove zemlje u Beogradu Adela Majra Ruiz Garsia za Međunarodni radio Srbija.

Lepa Srbija

Destinacije

Na Mitrovdan, 8. novembra 2014. godine svečano je otvorena nova vinarija Toplički vinogradi, najveća na Balkanu...

Spomenici kulture i istorije

Slikar duše, Martin Jonaš, bio je svestrana umetnička ličnost...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Evropska komisija i evropska porodica naroda partner su Srbiji na putu ka članstvu u EU, a iz stava premijera Aleksandra Vučića jasno je da je put Srbije put ka EU, poručio je evropski komesar Johanes Han u Beogradu.

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Poseta novog evropskog komesara za susedstvo i proširenje Johanesa Hana Beogradu, imala je simboličan značaj, jer je to njegova prva aktivnost u regionu od preuzimanja dužnosti. Poruka je bila da EU nije odustala od proširenja. U emisiji o detaljima posete. Tema emisije je i pozicija Srbije izmedju istoka i zapada, ovoga puta kroz razgovor o vojnim vežbama, koje se veoma intezivno održavaju u poslednje vreme- šta mi time poručujemo svetu, a šta svet poručuje nama. Naš gost u emisiji vojni komentator lista „Politika“ Miroslav Lazanski.

 

 

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Primena vladinih mera štednje , uz „bolne“ rezove, daće očekivani efekat samo ukoliko se reše problemi gubitaša i javnih preduzeća, na koje država godišnje potroši milijardu evra. Finansiranje gubitaša poništava sve uštede, a ovim novcem moglo bi da se svake godine izgradi, na primer, 230 zdravstvenih objekata, ili 255 škola.

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Komunikacija bez reči postoji oduvek. Ljudi su se u različitim epohama i različitim kulturama oslanjali na taj način ophođenja i saopštavanja drugima o svojim potrebama, težnjama, namerama. Problemom neverbalne komunikacije bavio se magistar Marko Burazor, u svojoj knjizi „Naučite jezik kojim ceo svet govori“, ili Neverbalna komunikacija na delu. Mr Marko Burazor je gost emisije.

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Proučavanje siromaštva i siromašnih u srpskoj folklornoj tradiciji pokazuje da ta, na prvi pogled socijalna pojava i kategorija ljudi, pruža obilje podataka za bolje sagledavanje srpske narodne kulture. Ovom temom bavila se Sonja Petrović, profesor Narodne književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, koja je nedavno objavila knjigu pod naslovom „Siromaštvo u folklornoj tradiciji Srba od 13 do 19 veka Profesor Sonja Petrović je gost emisije.

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Pričamo o Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma koji se šesti put organizuje u Kragujevcu. Ove godine, na manifestaciji koja traje od 27. do 29.novembra, okupiće se stotinu izlagača, a tih dana biće usvojena i Strategija razvoja turizma, dokument koji potvrđuje značaj ove privredne grane za ekonomski razvoj Kragujevca.

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: U ovonedeljnoj emisiji govorimo o učešću Ministarstva poljoprivrede i životne sredine u bilateralnom skriningu u Briselu za poglavlje 27- o životnoj sredini. Teme su i potreba Srbije za novim Fondom za ekologiju i Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt