d

Prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, izjavio je da je...

d

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Republike Srpske...

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da...

Politiku proširenja EU na Zapadni Balkan treba nastaviti, ali konkretni koraci u tom procesu...

U fokusu

d
Utorаk, 2 Septembar, 2014 - 16:56

Prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, izjavio je na Bledu da je evropska perspektiva zemalja zapadnog Balkana suštinski uticala na unapređenje regionalne saradnje i da je nesumnjivo doprinela da se mnoga...

Lepa Srbija

Destinacije

U doba kneza Miloša, 1836. godine uređen je i prvi beogradski park...

Spomenici kulture i istorije

Manastir Čokešina je, po predanju, zadužbina vojvode Miloša Obilića...

Priroda

U severoistočnom delu Srbije, na ulazu Dunava u Đerdapsku klisuru, smešten je grad Golubac...

Preporučujemo emisije

Evropa i mi

e                       

petkom od 13:00-13:30

Dobra vladavina se može uspešno ostvariti samo ako se ulažu napori i na centralnom i na lokalnom nivou, i zato je važno jačanje kapaciteta lokalnih vlasti u procesu evrointegracija…

Na tapetu

n              

ponedeljkom od 13.30 do 14.00

Srbija u ovom trenutku, kada je reč o sukobima u Ukrajini, vodi racionalnu spoljnu politiku na kojoj treba da istraje, ali i mora, kako bi se u budućnosti efikasnije suočavala sa spoljnopolitičkim izazovima, da izgradi čvrstu strategiju i osnaži svoju diplomatsku mrežu, smatraju stručnjaci za međunarodne odnose…

Korak bliže biznisu

k                                 

utorkom od 12.00 do 12.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeNedavne poplave u Srbiji ostavile su velike posledice na kolubarske ugljenokope, koji su od vitalnog značaja za elektroenergetski sistem. Gotovo istovremeno došlo je do zaoštravanja ukrajinske krize, pa građani strahuju od restrikcija tokom zime. Nadležni poručuju da će snabdevanje energijom biti uredno.

 

 

 

Kulturno nasleđe

e                           

sredom od 13:00-13:30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeAndrić grad je posebno mesto na obali Drine, u čijoj neposrednoj blizini se nalazi Stari most, opisan  u romanu “Na Drini ćuprija”, za koji je Ivo Andrić dobio Nobelovu gradu. Simbolika mosta koji spaja dve obale, a samim tim i sve ono što na tim obalama obitava, prenosi se i na simboliku Andrić grada, koji je nastao iz potrebe da spaja, kako srpsko nasleđe unutar sebe, tako i one uticaje drugih kultura, koje su se u to nasleđe vekovima ugrađivali.

 

 

S kolena na koleno

s                    

utorkom od 13.oo do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Vodenice su u Srbiji nekada bile sastavni deo pejzaža i seoske arhitekture. Pored važne uloge koje su imale za narod, jer se u njima mlelo žito, od koga se dobijalo brašno za hleb, one su oduvek bile obavijene velom tajnovitosti. O vodenicama razgovaramo sa Radenkom Ljubinkovićem, etnologom i etnolingvistom.

 

 

 

 

Turizam

n                     

četvrtkom od 13.00 do 13.30

Izdvajamo iz ovonedeljne emisije: Razgovor sa Jelenom Stanković, PR menadžerom Turističke organizacije Beograda o medicinskom turizmu u srpskoj prestonici. Razgovor sa Natašom Radosavljević, pomoćnikom direktora Instituta za rehabilitaciju u banji Selters, o mogućnosti da ova banja bude deo siti brejk ponude Beograda. Razgovor sa Ivanom Gabrić, direktorkom Majikinog salaša na Paliću o ponudi i zanimljivostima ovog etno domaćinstva. 

Ekologija

e                       

četvrtkom od 13.30 do 14.00

Izdvajamo iz ovonedeljne emisijeEko selo Vrmdža nalazi se kod Sokobanje, u podnožju planine Rtanj. Osnovano je 2009. godine od strane entuzijasta, koji su kupili nekoliko imanja u selu Vrmdža kako bi se bavili organskom proizvodnjom. Tim povodom razgovarali smo sa Milošem Ninkovićem, jednim od osnivača eko sela Vrmdža.

 

 

Pošta slušalаca

Pratite nas

tfyt